3/4 kg ovčetine
5 dag masti
1-2 veće glavice luka
1/4 žličice slatke paprike
1 žlica octa
2 lovorova lista
3 zrna pimenta
majčina dušica
1/2 kg krumpira
sol
voda ili juha
5 dag masti
1-2 veće glavice luka
1/4 žličice slatke paprike
1 žlica octa
2 lovorova lista
3 zrna pimenta
majčina dušica
1/2 kg krumpira
sol
voda ili juha
Priprema:
Meso narežemo na veće komade. Na masti popržimo nasjeckani luk, dodamo papriku, ocat i meso. Zalijemo vrućom juhom ili vodom. Nabrojene začine pirjamo zajedno s mesom. Kada je meso gotovo, mekano, dodamo oguljen i na debele rezance narezan krumpir. Posolimo i pirjamo dokkrumpir ne omekša. Jelo mora biti gušće.
0 komentari:
Objavi komentar