.

ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

Rižoto s teletinom


Recepti - Rižoto s teletinom
Namirnice:
30 dag teletine
Recepti - Rižoto s teletinom8 dag margarina
Recepti - Rižoto s teletinom10 dag luka
Recepti - Rižoto s teletinomsol
Recepti - Rižoto s teletinomcrvena paprika
Dodati nakon odmrzavanja:
Recepti - Rižoto s teletinom35 dag riže
Recepti - Rižoto s teletinom1 kocka mesne juhe
Recepti - Rižoto s teletinomperšinovo lišće
Recepti - Rižoto s teletinom4 dag parmezana
Priprema i zamrzavanje:
Teletinu (od lopatice) izrežite na manje kocke, a luk nasjeckajte. Na vrući margarin stavite luk i miješajte dok ne postane staklast. Dodajte meso, crvenu papriku, posolite i pirjajte na umjerenoj temperaturi. Za vrijeme pirjanja dolijevajte postupno po nekoliko žlica vode. Kad je meso napola gotovo, ohladite ga, stavite u aluminijsku zdjelicu ili vrećicu, zatvorite i zamrznite.
Trajnost: 2-3 mjeseca.
Odmrzavanje i dogotovljavanje:
Odmrznite meso, istresite ga u veću posudu, ostavite da zakuha, dodajte kocku mesne juhe i opranu rižu, te ulijte toliko vode da joj razina bude oko 2 cm iznad sadržaja. Kuhajte na umjerenoj temperaturi dok riža ne omekša. Vilicom umiješajte nasjeckani peršin i poslužite s parmezanom.
Napomena:

Ovo jelo treba biti sočno (s malo tekućine na dnu posude), a zrna riže cijela.

0 komentari:

Objavi komentar